Soorten Lenzen

Soorten Lenzen

Contactlenzen zijn een uitkomst voor diegenen die geen bril willen en/of kunnen dragen. Contactlenzen combineren gemak, comfort en veiligheid in één. Daarom is het logisch dat steeds meer mensen besluiten contactlenzen te nemen. Uiteraard bent u bij Molin Optiek aan het goede adres bij uw keuze voor hoogwaardige contactlenzen.

Lenzen kiezen?

Voordat men kiest voor lenzen is het van groot belang om de persoonlijke situatie van de toekomstige lensdrager na te gaan.
Een vraaggesprek is daarom een belangrijke eerste stap bij het aanpassen van een contactlens.

Om voor ieder oog de juiste contactlenzen te kunnen kiezen is de pasvorm ervan van groot belang. We gebruiken hiervoor moderne en nauwkeurige apparatuur genaamd een corneatopograaf. Dit is een computergestuurd meetapparaat dat een oppervlaktekaart van het oog maakt. Hiermee kan de vorm van het hoornvlies zeer precies worden vastgelegd.

Natuurlijk wordt ook veel aandacht besteed aan het meten van de sterkte die nodig is. Als alle gegevens compleet zijn wordt er samen met u besproken welke lenzen voor uw ogen geschikt zijn.

Vormvaste lenzen

Een vormvaste contactlens wordt altijd speciaal op maat van het oog gemaakt. Het is daarom altijd uniek. Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. In het begin is het even wennen, maar vormvaste lenzen doen beslist geen pijn. Ze drijven op het traanvocht en blijven beweeglijk. Je kunt ze jarenlang dag in dag uit dragen. Afhankelijk van het materiaal hebben vormvaste contactlenzen een levensduur van één tot vier jaar.

Zachte contactlenzen

Aan zachte contactlens hoef je bijna niet te wennen. Ze zitten meteen heel comfortabel. De meest gebruikte zachte lenzen worden relatief snel vervangen om vervuiling tegen te gaan. De meeste zachte lenzen worden elke maand door nieuwe vervangen.
Er zijn ook soorten die een paar maanden meegaan. Andere typen moeten elke twee weken of soms elke dag vervangen worden. Waar je voor kiest is afhankelijk van het soort lenzen en het advies wat we je geven.

Een bijzonder soort zachte lenzen zijn de silicone hydrogellenzen. Ze laten ongeveer zes maal zoveel zuurstof door dan de gewone zachte lenzen.

Nachtlenzen

Er zijn tegenwoordig ook lenzen die je alleen ’s nachts hoeft te dragen. Overdag heb je dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. Je hoeft er niet aan te wennen omdat je ze ’s nachts niet voelt.
Nachtlenzen corrigeren ’s nachts, als je slaapt, je ogen. Het materiaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daarom de minste invloed op je oog.
Nachtlenzen zijn een geweldige uitvinding voor mensen die last hebben van droge of gevoelige ogen.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen worden gebruikt door mensen die de kleine lettertjes van dichtbij niet meer goed zien. Met deze lenzen kun je zowel dichtbij als veraf scherp zien. Multifocale lenzen worden met plezier gedragen. Tevens ben je verzekerd van het scherpste zicht.

Share by: