Brillenglazen

Brillenglazen

Uw brillenglazen goed onderhouden

Wij adviseren u de bril onder stromend, handwarm water schoon te maken. Zo worden harde stofdeeltjes eerst van de glazen weggespoeld. Gebruik een zachte zeep om eventuele vet resten te verwijderen. Dit mag geen zeep zijn op citroen/citrus basis.

Droog de bril met een schone zachte doek, bij voorkeur een schoon microvezeldoekje, af. Was deze doek regelmatig zonder gebruik te maken van een wasverzachter. Het gebruik van wasverzachters maakt de doek namelijk ongeschikt, omdat er dan een wazige zweem op de glazen achterblijft. Het gebruik van zakdoekjes of keukenpapier wordt sterk afgeraden. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen.

Op reis? Bescherm uw bril dan goed

Onderweg adviseren wij u gebruik te maken van speciaal microvezel doekjes. Zorg er wel voor dat deze doekjes goed schoon zijn, stop ze dus niet zomaar zonder bescherming in uw tas of broekzak. U kunt deze doekjes krijgen bij ons in de zaak.

Indien er vuil achterblijft op plaatsen waar u niet bij kunt komen, loopt dan even bij ons naar binnen. Wij doen  uw bril in een speciaal ultrasoon bad waar het vuil met ultrasone geluidsgolven wordt losgeweekt.

Tien nuttige tips

Leg uw bril nooit neer met de bolle zijde van de glazen naar beneden.
Een goed passende, stevige brillenkoker biedt de beste bescherming.
Leg uw bril nooit zo weg dat de glazen in aanraking kunnen komen met harde (ruwe) oppervlakten.
Stel brillen niet bloot aan extreem hoge temperaturen. Denk hierbij aan de sauna of (in het dashbord kastje van) een in de zon geparkeerde auto.
Voorkom plotselinge temperatuurswisselingen , Uw bril even snel onderdompelen in het hete afwaswater, kan bijvoorbeeld schadelijk zijn voor uw ontspiegelde brillenglazen.
Agressieve stoffen kunnen uw brillenglazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met: aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden.
Laat uw  nieuwe bril na zo'n 2 tot 3 weken na aflevering, controleren op de juiste pasvorm. Wij controleren  dan tevens even of de schroefjes goed geborgd zitten. Zo bent u zeker van een maximaal kijkcomfort.
Heeft u de bril ergens tegenaan gestoten en past hij niet meer perfect, dan moet uw bril worden bijgesteld. Doe dit nooit zelf, wij hebben de juiste apparatuur in huis om de pasvorm weer te herstellen. Hiermee wordt voorkomen dat de brillenglazen onnodig aan spanning onderhevig worden gesteld.
Wij adviseren u regelmatig bij ons langs te komen voor een perfecte afstelling van uw bril. Zo kunnen wij u een optimaal draagcomfort garanderen
Wij adviseren u om jaarlijks  uw bril ultrasonisch te laten reinigingen. Hiermee wordt voortijdige corrosie, onder meer door transpiratie, voorkomen.
Share by: