Over ons

een stukje geschiedenis

molinoptiek_oudefoto
Al 110 jaar kwaliteit!

Op 17 jarige leeftijd kwam Guill. Molin (de opa van de huidige generatie Molin) in dienst van zijn oom die in 1904 de eerste horlogerie in Beek opende. De zaak bouwde een goede naam op in de omgeving. Tijdens marktdagen was er een drukte van jewelste en tijdens jaarmarkten kochten mensen vanuit de wijde omgeving horloges, klokken en juwelen.

De winkel was inmiddels te klein om het hele assortiment te etaleren. Dit was een van de redenen om in 1922 de zaak uit te breiden.

Modernisering

De horlogerie werd in een gedeelte van het nieuwe pand gevestigd en het assortiment werd fors uitgebreid. Op 20 jarige leeftijd nam Guill. Molin de zaak van zijn oom over. Na die overname kwam er bij de horlogerie een optiekafdeling. Door diverse aanpassingen bleef de winkel bij de tijd. Guill. zorgde via bijscholing dat zijn klanten van de laatste nieuwtjes konden profiteren.

Na een modernisering werd op 28 juli 1964 tijdens een feestelijke heropening, het 'diamanten' feest van de zaak en het 'robijnen' jubileum gevierd. Twee zonen, John en Paul, traden in de voetsporen van hun vader. In 1978 nam Paul Molin de zaak officieel van zijn vader over. De winkel werd in een gezellige huiskamer-sfeer ingericht en sieraden werden in vitrines van omgetoverde boekenkasten geëtaleerd.

pand2013
De derde generatie

In 1989 werd het juweliers- en optiekgedeelte gescheiden van elkaar. De familie Molin kocht het naastgelegen pand waarin eerst een speelgoedwinkel was gevestigd en opende daar een aparte optiekafdeling. De eeuwwisseling bracht veel veranderingen, ook voor het familiebedrijf Molin. In oktober 2003 werd de juweliers- en horlogezaak drastisch gemoderniseerd en overgenomen door zoon, Erik Molin en zijn echtgenote. Dochter Karin Molin heeft de optiekzaak overgenomen en deze in maart 2004 in een geheel nieuw jasje gestoken.

Het 100 jarig jubileum van opticien en juwelier Molin geeft niet alleen aanleiding tot een terugblik maar vormt ook het startpunt voor de derde generatie Molin in Beek.

Wie tegenwoordig binnenstapt op het adres aan de Burg. Janssenstraat 38 en 40 zal een totale metamorfose ontwaren. Licht en modern zijn de winkels waarin de collecties horloges, juwelen en brillen worden aangeboden. De collecties van beide winkels bieden voor ieder wat wils. Het is niet voor niets dat deze zaak maar liefst meer dan 110 jaar bestaat. De winkels zijn met de tijd meegegaan en ook de collectie is aangepast aan de mode. Wat niet aan prijs of merk gebonden is, is de persoonlijke service. Deze is onveranderd goed.

Online een afspraak maken

Contact

Burg. Janssenstraat 40
6191 JD Beek
0
46 - 436 0918     
 info@molin-optiek.nl

Share by: